Artists in residence Codeso Costa Rica

Niets is zo inspirerend als in contact komen met andere culturen, niets zo integrerend als samen werken

Residence Codeso
De stichting Gireloup heeft sinds 2000 een project in Costa Rica dat begonnen is als een milieuproject. We hebben inmiddels een 4 hectaren proeftuin, 28 hectaren natuurgebied en nu de bomen groeien, hebben we 2 werkplaatsen gebouwd, een houtwerkplaats een keramiekwerkplaats. Wij doen mee aan de lokale programma’s voor cursussen Kunst en Kunstnijverheid en zijn er zo toegekomen kunstenaars uit te nodigen om hier geïnspireerd te raken door de Latijns-Amerikaanse cultuur en middels workshops Europese cultuur, vormgeving en technieken te delen.

Wij bieden kunstenaars de gelegenheid om tijdens een verblijf van minimaal een maand hier te werken en gebruik te maken van onze keramiekwerkplaats of houtwerkplaats.
Wat wij er voor terug vragen is dat zij iets van het gemaakte werk achterlaten zodat wij een collectie kunnen opbouwen om de Costaricaanse markt mee op te gaan. Dit plan kost geld, meer dan kunstenaars doorgaans kunnen besteden, meer dan onze stichting zich nog kan permitteren. Wij willen daarom een fonds creëren waar we de aankomende kosten van dit project kunnen dekken. Vervolgens zullen we met de kunstenaars die willen deelnemen bekijken wat de beste fondswerving voor hem/haar zal zijn.

Leo Maarleveld
Voor de voortgang is van belang dat de keramist Leo Maarleveld kan terugkeren. Leo Maarleveld heeft in 2012 de basis gelegd voor de keramiekwerkplaats. Hij is gevraagd workshops te geven aan lokaal jong talent en kinderen.
In september 2014 zal hij deze workshops gaan geven. Hij zal de gemaakte contacten met de pottenbakkers uit Salitral omzetten in samenwerking. Maar wil zich ditmaal vooral wijden aan eigen werk!
www.leokeramiek.nl

Frans Hattink
De instrumentenmaker en fijnhoutbewerker Frans Hattink komt naar Costa Rica om de houtwerkplaats in gebruik te nemen voor fijn houtwerk en het maken van kleine instrumentjes. Dit zal hij ook in cursusvorm aan de lokale bevolking aanbieden.
www.doedelzak.com

Ben je een keramist,houtbewerker, kunstschilder of fotograaf en je hebt belangstelling voor dit project, neem dan contact met ons op.
Ken je een kunstenaar die hier belangstelling voor kan hebben geef het dan door.

Wij hebben voor deze campagne een facebookpagina ingesteld
Facebookpagina klik hier https://www.facebook.com/pages/Artists-in-Residence-Codeso-Costa-Rica/1428815287363402
Het hele project is te bekijken op de website van Codeso http://http://codeso.org
Over de Stichting Gireloup is meer te vinden op website van Gireloup http://gireloup.org

Uit de laatste “wat krijg je er voor terug” blijkt wel dat onze gastvrijheid verder reikt dan aan beeldend kunstenaars. Ook mensen die zich betrokken voelen bij ons project zijn zeer welkom.
We hopen je hier te kunnen ontvangen,
Met vriendelijke groet,

Marianne Pluim
Dik Bolkestein
Aldrik van Drooge
Bestuur Stichting Gireloup
Voor meer informatie stuur een email naar: marianne.pluim@gireloup.org