2014: (Hier doen we het voor…..)

Ook dit jaar deden er weer 5 scholen mee met de goede doel actie: De Flambou, De Tsjerne, De Trimbeets, De Vlieger en De Librije.
Samen goed voor 88 schoenendozen versierd en gevuld met speelgoed en schoolspullen!

Maart: “Hallo allemaal,

We hebben de dozen net uitgedeeld aan de kinderen van de kleuterschool van Slimnic. Wat is dit toch telkens weer een fantastische actie!

Al die verwachtingsvolle koppies. Ze waren al de hele morgen onrustig nadat ze vanmorgen vroeg hadden gezien dat de dozen binnengebracht waren. En dan het openen van de dozen…… wauw en jeeh is niet van de lucht en een bellenblaas en springtouw hebben we uit moeten leggen. Een van de kinderen vroeg aan juf of ze het echt mee naar huis mocht nemen. En dan die koppies als ze vol enthousiasme hun cadeau naar huis brengen. Alsof ze een schat mee naar huis krijgen!

Namens al de kinderen van Slimnic enorm bedankt. Je kunt je niet voorstellen hoe gelukkig jullie hen gemaakt hebben!

Aprilhet heeft even geduurd deze keer, maar ik ben nu ook weer geestelijk terug in Nederland en heb mijn zaakjes weer op orde. Het was opnieuw een bijzondere ervaring die uitdeelactie van de schoenendozen. Het is echt een lichtpuntje in dagen die toch veelal gevuld zijn met armoede en ellende. Die kinderen kunnen het echt niet begrijpen dat ze zomaar ineens zoveel cadeautjes krijgen, het is voor hen echt Sinterklaasavond in maart. Je zult op de foto’s hun blijdschap en enthousiasme af kunnen lezen. Nogmaals onze dank en tot een volgende keer maar weer!

Hartelijke groeten, Sjikke Havinga

Groeten Sjikke Havinga
Stichting Groningen Friesland Drenthe voor Roemenië”